Gyldendals høstfest

Gyldendals høstfest
Kolon-forfatterne Nils Chr. Moe-Repstad og Bjørn Skogmo,
med Gyldendals Tor Brauti.
Foto: Torleiv Grue

Nytt opplag av Porselen

Da Dagsavisen anbefalte "Som porselen kanskje" mente Wetle Holtan at den "har kultstempelet i panna". En kultbok leses gjerne av en liten krets. Denne romanen om en roman ser ut til å nå ut til flere enn en gruppe entusiaster.





Samme dag hadde Klassekampens Bokmagasin en notis: "Vi noterer at årets korteste roman, Bjørn Skogmos "Som poselen kanskje" (Kolon) er kommet i nytt opplag. Ikke dårlig for en liten flis på 56 sider, som ifølge Wetle Holtan
i Dagsavisen "har kultstempelet i panna". På den annen side kalles vel også Kerouacs bestselger "On the Road" en "kultbok". Skogmo er ellers en måteholdets mann. Vi hører forlydender om at hans "Samlede dikt" snart skal publiseres i et av landets litteraturtidsskrifter. Det dreier seg om tilsammen sju vers - ett av dem finner du på side 44 i dagens avis."

Da Carl Joakim Gagnon anmeldte Porselen i Morgenbladet tok han utgangspunkt i et opptrinn i boka og sa: ”Du er godt trent. Vi elsker stilen din. Bare hopp, Bjørn Skogmo!”

Studebakeren
"Han byttet meg bort med en Studebaker" fra 1999 blir fortsatt lest. Der handler tittelfortellingen om Mary, en husmor som blir byttet bort mot en bil. Hun tar det med fatning, og reiser avsted i en Buick Roadmaster ved siden av sin ordknappe, nye mann, som hun aldri har sett før.

jungel.bok
Fortellingen "jungel.bok", utgitt som nr 1 i Audun Lindholms "Biblioteket Gasspedal", er utsolgt, men kan lastes ned gratis fra http://gasspedal.org
En bitteliten bok med høy temperatur, illustrert av Marit Jonas.